Behandelingsvormen

Bowen Therapie

Bij het inzetten van de Bowen Therapie maakt de therapeut een zachte rollende beweging op het fasciale weefsel. Dit is een dun vlies dat om en door alle bloedvaten, spieren, pezen, botten, organen, het zenuwweefsel heen zit en ook is verbonden met de huid.
Het maakt zo een verbinding tussen alle verschillende lichaamsstructuren en fixeert die en houdt daardoor alles op zijn plek. Door de subtiele rolbeweging die de therapeut maakt ontstaat het domino-effect van Bowen. Door de diepe ontspanning die dat teweegbrengt komt de cliënt weer in balans en wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Dit zelfherstellend vermogen wordt dan in werking gezet. Ook hier wordt de mens in zijn totaliteit behandeld. Verrassend door de eenvoud en effectiviteit.


Emmett

Emmett is een veilige, eenvoudige techniek om spieren te ontspannen. Door de lichte vingerdruk op specifieke punten geeft het direct resultaat. Het lichaam reageert op de zachte aanraking en de reactie oefent invloed uit op de spier. Ook kunnen onderliggende trauma’s en emoties geraakt worden.
Lees meer >


Klassieke massage

Dit is waarschijnlijke de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Hierbij oefent de masseur invloed uit op de huid, de gewrichtskapsels en -banden, spieren en bloedvaten. Ook worden de inwendige organen en het zenuwstelsel erbij betrokken. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van zuurstof en voedingsstoffen bevorderd, waardoor het gevoel van welbevinden ontstaat.


Voetreflexzonemassage

Hierbij wordt het hele lichaam beïnvloed via de reflexzones op de voet. Op de voet hebben alle organen, spieren en structuren een reflexpunt. De gevoeligheid van de reflexzone hangt samen met de conditie van het corresponderende orgaan of de spier. We gebruiken deze techniek om disbalans in het lichaam vast te stellen. Zo kunnen we met deze massagevorm het lichaam activeren en ondersteunen om weer in balans te komen.


Energetische massage

Bij deze massage kun je ervaren dat je energie weer gaat stromen. Het helpt bij het openen van energiekanalen in je lichaam en bij het vrijmaken en afvoeren van blokkerende energie. De therapeut maakt gebruik van lange strijkingen. Allerlei gewaarwordingen, zoals: warmte, koude, trillingen, emoties kunnen zich laten voelen.


Massage bij kanker

Massage, juist in deze periode, kan mensen helpen tijdens het proces meer bij zichzelf te komen. Er wordt ook aandacht besteed aan het gezonde deel van het lichaam.
Juist als je ziek bent is dat heel belangrijk. De zachte aanraking van deze massage kan helpen om beter te slapen. Door de massage wordt het immuunsysteem verbeterd, de angst wordt minder en massage geeft verlichting van pijn.
Ook voetreflexologie verbetert in die periode de levenskwaliteit.


Holistic Pulsing

Bij het pulsen wordt je bewogen op een speelse, zachte, natuurlijke manier in jouw eigen ritme. Door de wiegende, strekkende, rollende bewegingen, ontstaan er kleine en grote golven in je lichaam. Je ontspanning wordt steeds dieper. Er ontstaat dan ruimte om te ‘luisteren’ naar wat je lichaam je te zeggen heeft.


Aromatherapie

Wordt gebruikt in alle behandelvormen, te beginnen in de wachtkamer!


Stoelmassage

Stoelmassage is een drukpuntmassage die op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen gegeven wordt terwijl je op een stoel zit, die speciaal voor deze massage is ontworpen. Alle ledematen worden hierdoor ondersteund zodat het lichaam kan ontspannen en de massage optimaal ontvangen kan worden. De massage wordt over kleding heen gegeven en kan op iedere locatie plaatsvinden. Vooral bedoeld voor mensen die veel in een bepaalde houding zitten of onder druk moeten presteren. Wordt ervaren als oppepper en werkt preventief. Duur: een kwartier.


Focussen

Dit is een methode die ik tijdens een behandeling regelmatig inzet. Focussen sluit aan bij massagetherapie omdat we dan al bezig zijn met hoe iets aanvoelt in het lichaam. Soms gebeurt er iets in je leven waaraan je een hinderlijk gevoel overhoudt. Door het focussen wordt duidelijk wat het gevoel wil zeggen en hoe je het kunt veranderen. Je hebt daar zelf inbreng in, jij bepaalt de richting.


Kindermassage

Bij kindermassage wordt gebruik gemaakt van spelvormen, verhalen, oefeningen die aansluiten bij de leeftijd en het thema waarmee het kind en de ouders in de praktijk komen en wat de hulpvraag is. De ontdekking van het voelen van hun lijf en wat dat doet met hun stemming en gedrag staat centraal.

Voor ouders of verzorgers is er de mogelijkheid om in een korte cursus te leren om zelf hun kinderen te masseren.


Zwangerenmassage – Babymassage

Zwangerenmassage en (cursussen voor) Babymassage.
Spreken voor zich: rust en mede daardoor het ervaren van het gevoel en het lichaam staan ook hier centraal.

praktijk Massagetherapie Alize in Sint Pancras